a

POLITIKA PRIVATNOSTI

Naša web stranica je: https://www.merlarooms.com

Opći uvjeti

Rezervacije i načini plaćanja

Upiti i rezervacije prihvaćaju se putem naše web stranice, e-poštom,  telefonom ili osobno na recepciji kuće. Rezervirajući smještaj putem ovih web stranica, gost potvrđuje prihvaćanje ovih Općih uvjeta za goste u cijelosti. Svi ovdje navedeni uvjeti obvezuju i gosta i Merla Luxury Rooms. Prilikom rezervacije gost mora dostaviti sve tražene podatke. Da bi se rezervacija smatrala valjanom, gost mora uplatiti polog ili dostaviti broj važeće kreditne kartice kao jamstvo rezervacije. Razlika se plaća na recepciji hotela prije odlaska gosta. Sve rezervacije izvršene putem internetskog sustava rezervacija smatraju se valjanima samo nakon potvrde rezervacije od strane domaćina kuće  Merla. Rezervaciju možete potvrditi putem interneta ili e-poštom. Obavijest / potvrdu rezervacije  mora se predočiti na recepciji po dolasku u kuću.

Minimalni boravak- 3 dan
• Dolasci i odlasci mogući su svaki dan
• Za djecu do 3 godine ne naplaćuje se, dječji krevetić dostupan na zahtjev

Boravišna pristrojba

Boravišna pristojba uključena je u cijenu.
U skladu s propisima koji uređuju plaćanje boravišne pristojbe, gost mora platiti boravišnu taksu po plaćanju smještaja. Iznos boravišne pristojbe koji se plaća u Hrvatskoj razlikuje se ovisno o sezoni i vašem odredištu. Djeca mlađa od 12 godina isključena su iz boravišne pristojbe, dok djeca u dobi od 12 do 18 godina plaćaju popust od 50%.

Cijena usluga

Cijena usluga je cijena po osobi / danu ili sobi / danu, kako je navedeno u cjeniku usluga. Dodatne usluge nisu uključene u cijenu i plaća ih gost. Dodatne usluge moraju se izričito zatražiti prilikom rezervacije. Merla Luxury Rooms  zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave. Gostima koji su uplatili polog ili dali prihvatljiv oblik jamstva za svoju rezervaciju, zajamčena je cijena koja je bila na snazi u trenutku izvršenja rezervacije.

Kategorija i opis usluga

Objekt i smještaj koji čine Merla Luxury Rooms  kategorizirani su od strane nadležnih tijela Ministarstva turizma RH u skladu s relevantnim zakonskim propisima.

Pravo Merla Luxury Rooms  promijeniti ili otkazati rezervaciju

Merla Luxury Rooms zadržava pravo u bilo kojem trenutku promijeniti rezervaciju ili opis usluga u slučaju okolnosti koje su izvan naše kontrole i koje se nisu mogle predvidjeti, izbjeći ili odgoditi. Prethodno rezervirani smještaj može se zamijeniti za smještaj iste ili više kategorije. Primjenjivat će se ista cijena koja je vrijedila u trenutku potvrde rezervacije, a gost će biti pravovremeno obaviješten o promjeni. U slučajevima kada nije moguće pronaći zamjenski smještaj, a rezervacija je plaćena unaprijed, kuća Merla zadržava pravo otkaza rezervacije i povrata cjelokupnog doznačenog iznosa. U takvim slučajevima gost nema pravo na daljnja potraživanja ili naknadu.

Pravo gosta na promjenu ili otkazivanje rezervacije

U slučaju da gost želi izmijeniti ili otkazati rezervaciju napravljenu na njegov / njezin zahtjev, to može učiniti u pisanom obliku (e-poštom, poštom ili faksom).
U slučaju da gost otkaže potvrđenu rezervaciju, primjenjuju se sljedeći uvjeti otkazivanja rezervacije:

  • Gost može besplatno otkazati rezervaciju 7 dana ili više prije dolaska. Ako otkaže unutar 7 dana do dolaska, naplatit će mu se 100% iznosa smještaja. Ako se gost ne pojavi, naplatit će mu se ukupan iznos rezervacije. Gost plaća ukupan iznos rezervacije tijekom boravka.

Obaveze Merla Luxury Rooms prema gostima

Merla Luxury Rooms  mora neprestano nastojati osigurati kvalitetu pruženih usluga, u skladu sa zakonskim propisima, industrijskim standardima i prihvaćenim smjernicama i običajima u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu.
Kuća Merla nastojat će ispuniti preuzete obveze u cijelosti, osim u slučaju okolnosti izvan naše kontrole.

Obaveze gosta

Gost mora dostaviti i ponijeti sve osobne dokumente potrebne za prijavu i odjavu iz smještaja u Merla Luxury Rooms. Gost se mora pridržavati kućnog reda utvrđenog za svaki pojedini smještajni objekt koji se sastoji od hotela Marul. Prije dolaska, gost se mora upoznati s putnim propisima između Republike Hrvatske i države iz koje putuje, te provjeriti je li potrebna dodatna putna isprava za njegov ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj.

Prigovori

MerlaLuxury Rooms će se baviti samo onim prigovorima podnesenim na recepciji kuće na dan kada je došlo do predmetne situacije. Merla Luxury Rooms  će se obvezati riješiti sve uložene prigovore odmah ili čim je to moguće. Ako se žalba ne riješi tijekom boravka gosta u hotelu, na zahtjev gosta može se izdati pismena potvrda. Uvažit ćemo samo pisane prigovore koje hotel zaprimi u roku od najviše 30 dana nakon posljednjeg pružanja usluga. Merla Luxury Rooms se obvezuje riješiti prigovor u roku od 30 dana.

Sudsko tijelo

Svi sporovi ili nesuglasice rješavat će se uzajamno prihvatljivim sporazumom, a ako se rješenje ne može postići, lokalni nadležni sud će arbitrirati.

Merla Luxury Rooms

Slavićeva 37, 21000 Split, Hrvatska

Tel: +385 98 891 613

Email: info@merlarooms.com